Nye tanker om nyttårsaften

I år har jeg fått et helt nytt syn på nyttårsaften og det med å fyre opp raketter, mange synes til og med det er kjekt å begynne med fyrverkeri før den store dagen.

Her hos oss var det veldig rolig og koselig, da kom temaet opp. Hvordan er det for flyktinger fra krigsområder og alle dyrene som blir skremt og stresset av alt smellingen. Det må være veldig traumatisk for dyr og mennesker!

 Jeg har aldri tenkt på flyktninger i forbindelse med fyrverkeri men hvordan er det for dem som kommer fra krigsherjede land? På nyhetene hører man om de barna som flykter og gjemmer seg når de hører fly som flyr over himmelen, det å høre fyrverkeri flere dager før nyttårsaften og frem til den store dagen må være en fryktelig gjenopplevelse på det de har opplevd før de flyttet. Dette hører vi ikke like mye om som når dyreeigere raser og gruer seg til rakettene.

I år leste jeg en artikkel om en hundeeiger som ikke har noe i mot det å smelle opp litt for kosen sin del, men for hennes hund gikk det galt! Hunden hadde vært stresset i flere dager og spesielt på nyttprsaften ble det for mye for det stakkars hjertet og døde. Jeg har selv hund som blir stresset og redd, hun begynner å komme opp i alder og jeg kjenner en redsel av det at hun stresser og blir så redd. 

Jeg håper at dette innlegget får deg også til å tenke litt over konsekvensene med å fyre opp raketter før 12, om det er gårder og dyr i nærheten kan man jo kanskje dra et annet sted. Kanskje det er kjekt å ha noen få steder i hver kommune/bygd der folk møtes og har det hyggelig i lag? 

Jeg unner alle å kose seg på nyttårsaften, det er en tradisjon for store og små! Men jeg venter til dagen er kommet og jeg tenner ikke på noe føk klokken slår 12!

(bilde hentet fra Google)

Del gjerne og kanskje er det noen som tenker litt annerledes til neste år <3

 


#nyttår #nyttårsaften #flyktninger #dyr #fyrverkeri #tanker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Miriam

Miriam

18, Eid

Jeg er en jente som har opplevd en del, jeg har en fortid som hele tiden dukker opp og minner meg på hva jeg har mistet. De siste 2 årene har livet mitt snudd helt rundt takket være noen få personer som jeg i dag kaller min lille familie, for første gang i mitt liv er jeg LYKKELIG.

Kategorier

Arkiv

hits